آموزش واردات و صادرات
برای این که بتوانید تجارتی موفق داشته باشید و کالاهای خود را به بهترین شکل ممکن به کشورهای مورد نظر خود صادر کنید، باید اطلاعات و دانش خود را در این خصوص افزایش دهید. آموزش صادرات و واردات و یادگیری آن، هیچ وقت و در هیچ زمانی کار آسانی نبوده و نافی نیست و همه ما نیازمند بروزرسانی همیشگی اطلاعات و قوانین هستیم. یکی از جذابیت های صادرات و واردات، بین المللی بودن آن است، اما همین موضوع بر سختی و پیچیدگی این کار خواهد افزود.
پیش نیاز های صادرات
چار چوب ها و پیش نیازهای صادراتی شامل موارد زیر هستند و توصیه می کنم قبل از ورود به تجارت آنها را با سازمان خود تطبیق دهید:
- پذیرش چالش ها و مقابله با آن ها
- رعایت شرایط برد خریدار – برد فروشنده
- به روز نگهداشتن اطلاعات
- اعتماد سازی در تجارت
- انگیزه و پشتکار
- برون سپاری
- مدیریت ریسک
با مرور این مطالب متوجه می شوید که برای ایجاد جایگاه در موقعیت جغرافیایی انتخاب شده باید مطلع و آگاه باشید و گام هایی را طی نمایید
گام هایی در آموزش واردات و صادرات
گام اول:
اولین چیزی که شما باید بدانید و به پروسه ی آن آگاهی کامل داشته باشید، این است که تمایل دارید کار صادرات و واردات را به صورت مجزا انجام دهید یا با هم. به بیانی ساده زمانی که کالایی از گمرک یک کشور عبور کرده و به کشور دیگری ارسال می شود، عمل صادرات و زمانی که یک کالا از گمرک یک کشور عبور کرده و وارد بازار می شود، واردات انجام می شود. شما باید به عنوان یک تاجر بدانید که تمایل دارید کدام کار را انجام دهید. خیلی از بازرگانان و تجار هستند به صورت تخصصی به کار صادرات و خیلی های دیگر هم به صورت تخصصی به واردات می پردازند. پس شما ابتدا باید بدانید که تخصصتان و فعالیتتان باید در کدام زمینه باشد.
گام دوم:
مورد دومی که بدون آن عملا نمی شود پروسه صادرات و واردات را انجام داد. دریافت کارت بازرگانی است که معمولا در گام های اولیه ی آموزش صادرات و واردات قرار دارد. اتاق بازرگانی و سازمان توسعه ی تجارت از جمله ارگان های مهم و موثر در دریافت کارت بازرگانی می باشند. در واقع این کارت حکم مجوز فعالیت برای بازرگانان و تجار را داشته و دارد. ولی در مورد دلیل داشتن این کارت از قبل تحقیق کرده و مطمئن شوید.
گام سوم:
مورد سوم در آموزش صادرات واردات معمولا به تسلط بر قوانین صادرات و واردات، تعلق می گیرد. خیلی جدی و تخصصی احتیاج است که هر بازرگان و تاجر و اصلا هر کسی که تمایل به آموزش واردات و صادرات دارد، بر این قوانین اشراف داشته باشد و با کالاهای مجاز، کالاهای مشروط و کالاهای ممنوع نیز کاملا آشنا باشد.
گام چهارم:
مورد چهارم این است که باید تمامی سازمان های مرتبط با کارتان را بشناسید. در واقع باید بدانید که هر مجوز و هر روال قانونی برای انجام پروسه ی صادرات و یا واردات، باید از جانب چه سازمانی صادر شود. یادتان باشد که درصد خیلی زیادی از پروسه های صادرات و واردات، درگیر عملیاتی است که در مجموعه ای از نهادها، سازمان های دولتی و خصوصی، تعاونی و … انجام می شود. پس سعی کنید که روابط و اتصالات خود را با این سازمان ها تا حد زیادی حفظ کرده و تقویت کنید.
گام پنجم:
یک تاجر باید با تمامی زیر و بم کارهای گمرکی و ترخیص کالا اشنایی داشته باشد. مهم ترین بخش در صادرات و واردات زمان رسیدن کالاها به مقصدشان است. شما به عنوان یک تاجر باید بتوانید در سریع ترین حالت ممکن، کالاهای خود را ترخیص کنید و این موضوع، تجربه و دانش کافی در زمینه ی قوانین گمرکی و ترخیص کالا دارد.
گام ششم:
گام ششم در آموزش واردات و صادرات، آشنایی با انواع بیمه کالاهای وارداتی و صادراتی است. تمامی کالاها با توجه به روش حمل و نقلی که دارند، ممکن است آسیب های جدی ببینند. یا به دلیل طولانی شدن پروسه ی ترخیص کالا، کلا از بین بروند. راه های زمینی، هوایی و دریایی هر کدام خطرات خاص خودشان را برای حمل و نقل کالا دارند. پس به دلیل اینکه تجار بتوانند به نوعی خیال خودشان را از بابت این نوع خطرات احتمالی درباره ی کالاها راحت کنند؛ نیاز است که به سمت بیمه ی کالاهای خود بروند. حالا بسته به نوع شرایط، این بیمه ها می توانند انواع مختلفی داشته باشند.
گام هفتم:
بعنوان یک تاجر باید بدانید هر کالایی با چه روشی حمل و نقل انجام می شود. یعنی نمی توانیم بگوییم که همه ی کالا با یک روش قابل حمل و نقل هستند. بلکه نیاز است که تاجر با توجه به شرایط مختلفی که وجود دارد، بهترین روش حمل و نقل را برای کار خود انتخاب کند.
گام هشتم:
با توجه به اینکه قوانین هر کشور برای بانک های فعال در آن کشور متفاوت است؛ نیاز است که یک بازرگان حرفه ای بر تمامی حقوق و قوانین بین المللی و بانکداری آشنا بوده و تسلط کافی بر روی آن ها داشته باشد. یک تاجر نیاز دارد که برای حفظ شغل و منفعتش، باید به صورت روزانه بر نوسانات ارز تسلط داشته و از پس آن برآید.
در ادامه مطلب یک تقسیم بندی برای آموزش های پیش رو توصیه می نماییم . باید بدانید که این آموزش ها حاوی تمامی اطلاعات مورد نیازتان نخواهد بود و هر روز باید آماده یادگیری باشید.
آنچه در تحویل محصول به مشتریان باید بدانید
ابزارهای صادراتی در تجارت امروز چه هستند ؟
آمادگی برای صادرات نیز به تقویت چه مهارت هایی دارد؟
- مقررات و قوانین صادرات خارجی
- تهیه اسناد و مدارک صادرات
- فروش صادرات، بیمه و تامین مالی
- تدارکات و حمل و نقل کالا
- قیمت گذاری در بازار هدف
- قوانین بین المللی در معاملات
- قراردادهای تجارت آزاد/ الزامات
- یافتن شرکای تجاری و خریدار
- تحقیقات در بازارهای هدف
- طبقه بندی محصولات صادراتی
- تدوین استراتژی و برنامه صادرات
- کمک های صادراتی و خدمات تجاری
شما به کدام دوره آموزشی نیاز دارید ؟
برای دریافت مشاوره و یا حضور در کلاس های آموزشی با ما در تماس باشید