اتریش

اتریش کشوری با مناظر طبیعی خیره کننده، دهکده های زیبا، شهرهای فرهنگی و جاذبه‌های گردشگری فراوان است. مهم‌ترین شهر اتریش، وین پایتخت آن است که جزء باکیفیت ترین شهرهای دنیا از لحاظ سطح زندگی است و به همین دلیل، بسیاری از مردم تصمیم می‌گیرند به آنجا نقل مکان کنند. پایتخت اتریش در حال حاضر نزدیک به 40 درصد جمعیت مهاجر دارد اما به طور کلی، مهاجران در اتریش حدود 19٪ از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.اتریش چهاردهمین کشور ثروتمند جهان است .زبان اتریشی با زبان آلمانی کمی متفاوت است اما شباهت‌های آن‌ها باعث می‌شود حتی با دانش زبان آلمانی، بدون هیچ مشکلی در این کشور زندگی کنید. البته زبان انگلیسی به طور معمول در سراسر کشور صحبت می‌شود، به خصوص در شهرهای بزرگ و مقاصد گردشگری. به دلیل افزایش تعداد مهاجران، با زبان‌های دیگری مانند ترکی، عربی کرواتی، مجارستانی و لهستانی هم روبه‌رو خواهید شد. دین بیشتر مردم اتریش کاتولیک است ولی به دلیل افزایش تعداد مهاجران، در حال حاضر تعداد مسلمانان این کشور هم افزایش یافته است.

اقتصاداتریش
اتریش با داشتن بازار اقتصادی پیشرفته، نیروی کار ماهر و سطح رفاه بالا هم رده با کشورهای موفق اتحادیه اروپا مانند آلمان است. اقتصاد این کشور از سه بخش: خدمات، صنعت و بخش کشاورزی تشکیل شده است. رشد اقتصادی در سال‌های اخیر نسبتا کم بوده (1% در سال 2015) اما در سال 2017 رشد اقتصادی 2.3% شد.. نرخ بیکاری 5.4% اتریش، اگرچه نسبت به معیارهای اروپایی پایین است، اما از جنگ جهانی دوم به بعد در بالاترین رقم خود بوده است. از دلایل این موضوع افزایش تعداد پناهندگان و مهاجران و ورودشان به بازارهای کار است. دلیل دیگر این موضوع خروجی زیاد دانش‌آموزان ودانشجویان از مدارس فنی و حرفه‌ای است.در سال 1999، اتریش واحد پول یورو را به عنوان جایگزین برای شیلینگ انتخاب می‌کند. تا سه سال بعد، در کشورهای آلمان، فرانسه، بلژیک، اسپانیا، پرتغال، یونان، ایتالیا، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند و فنلاند نیز واحد یورو رواج می‌یابد. به این صورت منطقه یورو با نوزده کشور تشکیل می‌شود.
اتریش در سال ۲۰۱۵ در رتبه چهاردهم کشورهای ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی، قرار داشت. تا دهه ۱۹۸۰ بسیاری از صنایع بزرگ اتریش ملی شدند. با این حال، در سال‌های اخیر، خصوصی‌سازی باعث کوچک شدن حجم بخش دولتی اتریش در مقایسه با دیگر اقتصادهای اروپایی شده‌است.گردشگری بین‌المللی مهم‌ترین بخش اقتصاد ملی اتریش است. کشور آلمان مهم‌ترین شریک تجاری اتریش ‌است و این موضوع باعث شده‌است که اتریش نسبت به تغییرات سریع در اقتصاد آلمان آسیب‌پذیر شود.

موقعیت جغرافیایی
جمهوری اتریش نهفته در قلب مرکزی اروپا با داشتن مرز مشترک با 8 کشور یکی از بیشترین مرز مشترک را در بین کشورهای اروپایی دارا است. این کشور با مساحتی در حدود 84000 کیلو متر مربع، کمی بزرگتر از اسکاتلند و کوچکتر از پرتقال است. باد غالب در کشور اتریش از طرف غرب و شمال غربی است.اتریش دارای برف و باران به حد کافی در هر سال است و تغییر درجه ی حرارت در این کشور به تدریج از غرب به شرق محسوس است و در قسمت کوهستانی دارای آب و هوای خاص مناطق کوهستانی است دارای زمستان¬های بسیار سرد، که هوا ممکن است درجه هوا به به 30 درجه زیر صفر نیز برسد.این کشور با جمعیتی 8378000 نفر در هر 99.5 کیلومتر مربع، دارای کمترین جمعیت در بین کشور های اروپایی است که 20درصد از جمعیت مذکور در وین زندگی می کنند.
صادرات به اتریش بیشتر از چه کشورهایی است؟
کشور‌های عمده صادر کننده به اتریش سوئیس، آلمان، ایتالیا ، آمریکا و هلند هستند. ایران نیز کالا‌هایی مانند میوه و آب مرکبات، شکلات، خشکبار، نوشابه‌های غیر الکلی، لوازم آشپزی، سرامیک و کفش را به کشور اتریش صادر می‌کند.

بیشترین کالاهای صادراتی کشور اتریش
محصولاتی مانند تجهیزات موتوری وسایل نقلیه، ماشین آلات، محصولات فلزی، آهن و فولاد، مواد شیمیایی، منسوجات، مواد خوراکی و کاغذ را به کشورهای دیگر صادر می کند.

قوانین گمرکی در واردات کالا از اتریش
در اتریش برای تعیین کردن تعرفه گمرکی از تعرفه های واحد که از سمت کشورهای اتحادیه اروپا تعیین شده پیروی می کنند و این تعرفه تاریک نام دارد. برای کالاهایی که تولید آن در کشورهای اتحادیه اروپا صورت نگرفته محدودیت گمرکی از این اتحادیه جدا می شود.
واردات گمرکی کشورهای اتحادیه اروپا به صورت متوسط حدود ۴ درصد است. حدود ۶۰ درصد از کالاهایی که وارد کشورهای اتحادیه اروپا می شوند بدون عوارض گمرک می باشند. در این خصوص کالاهای وارد شده از کشورهای در حال توسعه در اولویت می باشند.
سیستم GSP تعیین شروط اولویت گمرکی در واردات کالاها از کشورهای در حال توسعه را انجام می دهد. این سیستم دارای قراردادهایی مابین کشورهای در حال توسعه و کشورهای اروپایی است. برای اینکه از مزیت اولویت گمرکی استفاده شود باید از کشور مبدأ یک گواهی ارائه شود

قوانین عوارض گمرکی کالا در کشور اتریش
هنگامی که کالایی به اتریش صادر می‌شود، می‌بایست پس از ورود به منطقه گمرکی اتریش، مالیات بر ارزش افزوده ی واردات ان کالاهاپرداخت شود. مالیات بر ارزش افزوده واردات به اتریش بر اساس ارزش گمرکی کالاهای وارداتی ارزیابی می‌شود. وارد کننده حق دارد که پس از پخش محصول در زنجیره توزیع، بازپرداخت مالیات بر ارزش افزوده واردات را از اداره مالیات درخواست کند.
مالیات بر ارزش افزوده در اتریش 20% است. اما برای مواد غذایی و داروها ، مالیات بر ارزش افزوده فقط10% است. نوشیدنی های الکلی به دسته مالیات بر ارزش افزوده 20% تعلق دارند. همچنین دولت اتریش مالیات بر ارزش افزوده 13% اضافی را برای برخی از کالاها و خدمات انتخاب شده از تاریخ ۰۱/۰۱/۲۰۱۶ معرفی کرده است.
به طور کلی، یک وارد کننده محصول به اتریش، باید مجوز صادراتی از کشور مبدا یا وارد کننده را داشته باشد و سپس مجوز واردات را از مقامات اتریشی دریافت کند. مجوز واردات به اتریش برای اکثر کالاهای دیگر توسط وزارت علوم، تحقیقات و اقتصاد فدرال اتریش صادر می‌شود. شرکتهای آمریکایی که به اتریش وارد می‌شوند باید قبل از حمل محصولات به اتریش، قوانین کنترل صادرات ایالات متحده را اعمال کنند.کالاهای وارداتی به اتریش باید در گمرک اعلام شوند. یک سند اداری تک یا SAD برای این منظور استفاده می‌شود. سند اداری تک (SAD) ممکن است به طور فیزیکی یا از طریق اعلامیه الکترونیکی به اداره گمرک اتریش ارسال شود.اتریش به عنوان عضو اتحادیه اروپا انتظار دارد که اکثر واردات، به ویژه محصولات کشاورزی مجاز باشند.
تعرفه های گمرکی و مالیات بر واردات در اتریش
میانگین تعرفه ی گمرکی محصولات کشاورزی 42% محصولات است . مقررات گمرکی بالاتری نسبت به تعرفه های بالا در کالاهایی مانند میوه ها و سبزیجات، محصولات فرآوری شده، غلات و برنج، نساجی، شکر، الکل، تنباکو، اتومبیل های سواری، ماشین های اداری و انواع خاصی از کفش ها و وسایل نقلیه ویژه در نظر گرفته می‌شود.نرخ های ترجیحی میانگین تعرفه اتحادیه اروپا برای کالاهای تولیدی نسبتا پایین است و3.5% است. سیستم گمرک اتریش به عنوان عضو اتحادیه اروپا، با سیستم TARIC برای گمرک مطابقت دارد. روش محاسبه تعرفه ها از اول ژانویه سال ۱۹۹۳، اتحادیه اروپا، که بخشی از اتریش است، یک بازار واحد و بدون موانع گمرکی است که تضمین کننده گردش آزاد کالا است. تجارت در اتحادیه اروپا کاملا از عوارض گمرکی آزاد است، به شرطی که کشور مبدأ کالاهای تجاری یکی از ۲۵ کشور عضو اتحادیه اروپا باشد. با این وجود، هنگام معرفی کالا به اتریش، صادرکنندگان باید یک اعلامیه Intrastat را پر کنند.زمانی که کشور مبدأ که کالاهایی را به اتریش صادر می کند بخشی از اتحادیه اروپا نیست، طبق تعرفه گمرکی مشترک (CCT) عواید گمرکی بر ارزش CIF کالاها محاسبه خواهد شد.تعرفه ی کشورهای غیر اروپایی نسبتا کم است، به ویژه برای کالاهای تولیدی (به طور متوسط به میزان42% ) می‌باشد. با این حال، نساجی، پوشاک و بخش صنایع غذایی تعرفه ی متوسط ۱۷.۳ ٪ را دارد
بررسی محصولات وارداتی از اتریش به ایران
از میان مهم ترین محصولاتی که از اتریش به ایران وارد می شوند، می توان به ماشین آلات صنعتی، تجهیزات راه آهن، لوازم خانگی، مکمل غذایی، ذرت دامی، دستگاه های MRI، ماشین تولید کاغذ مصالح ساختمانی، تجهیزات نیروگاهی، مکمل های دارویی، مواد رنگی و آنتی بیوتیک اشاره کرد.
در زمینه تجارت با اتریش لازم است بدانید حجم صادرات این کشور بیشتر به سمت کشورهای قاره اروپا متمرکز می باشد. به طوری که ۹۰ درصد از صادرات اتریش به اروپا شکل گرفته است. از این میزان ۲۹ درصد را به آلمان ، ۶ درصد را به آمریکا و میزان صادرات به دیگر کشورهای جهان کمتر از پنج درصد بوده است. در میان این کشورها ایران در رتبه ۵۲ واردکننده در تجارت با اتری