GERMANY

آلمان

آلمان (Deutschland) با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان، کشوری در اروپای مرکزی است. این کشور دومین کشور پرجمعیت اروپا پس از روسیه و پرجمعیت‌ترین کشور عضو اتحادیه اروپا است. کشور آلمان بین دریای بالتیک در شمال و رشته کوه‌های آلپ در جنوب قرار گرفته است.

کشور آلمان به «کشور شاعران و متفکران» (Country of poets and thinkers) شناخته می‌شود. از لحاظ موقعیتی آلمان با 9 کشور دیگر همسایه است. از شمال با دانمارک، از شرق با لهستان و جمهوری چک، از جنوب با اتریش و سوئیس و از غرب هم‌جوار فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک و هلند است. پایتخت این کشور برلین (Berlin)، مرکز مالی آن فرانکفورت (Frankfurt) و بزرگ‌ترین منطقه شهری این کشور منطقه روهر (Ruhr Region) است.

اقتصادآلمان

اساس آخرین آمار، کشور آلمان چهارمین قدرت اقتصادی جهان و اولین اقتصاد قاره اروپا می باشد. این کشور علاوه بر عضویت در اتحادیه اروپا، از پایه گذاران آن نیز به شمار می رود. پس از جریان انقلاب صنعتی در اروپا، آلمان به یکی از کشوران پیشرو و قدرتمند در عرصه صنعت بدل گردید. صادرات کالا به دنیا، بخش اعظم اقتصاد آلمان را در بر می گیرد. محصولات با کیفیت ساخت آلمان در صنایع شیمیایی، ماشین آلات، خودرو، لوازم خانگی، تجهیزات الکتریکی، مواد دارویی، فلزات و محصولات خوراکی به تمام قاره ها صادر شده و درآمد یک تریلیون و 200 میلیون یورویی برای آلمان به ارمغان دارد. صادرات کشور آلمان در سال 2020 میلادی 43 درصد از تولید ملی این کشور را شامل شده است.

آلمان همچنین میزبان تعداد زیادی از نمایشگاه ها و کنگره های اقتصادی می باشد که بزرگترین نمایشگاه های جهان سالانه در شهرهای مختلف مثل مونیخ، فرانکفورت و برلین برگزار می شوند.

براساس آمار سال 2020 میلادی، آلمان رتبه 22 مین کشور را در آسانی انجام کسب و کار با شاخص (بسیار آسان) کسب کرده است

موقعیت جغرافیایی

جمهوری فدرال آلمان در مرکز قاره اروپا قرار دارد. وسعت آن ۳۵۷۱۲۱٫۴۱ کیلومتر مربع است. مرزهای زمینی این کشور در حدود ۳۷۵۷ کیلومتر است. همسایگان آلمان در شمال دانمارک، در غرب بلژیک و هلند، در جنوب لوگزامبورگ، سوئیس، اتریش و فرانسه و در شرق لهستان و جمهوری چک هستند. دریای شمال و دریای بالتیک راه‌های آلمان به آب‌های آزاد هستند. سواحل آبی این کشور با این دو دریا حدود ۲۳۸۹ کیلومتر است. طولانی‌ترین رودهای آلمان راین با ۸۵۶ کیلومتر، الب ۷۰۰ کیلومتر و دانوب ۶۴۷ کیلومتر هستند. آب‌وهوای آلمان معتدل اقیانوس اطلس و قاره‌ای است. بادهای غالب بر آلمان از سمت غرب می‌وزند.

از نظر وضعیت جغرافیایی آلمان از دریای شمال و بالتیک تا رشته‌کوه‌های آلپ در جنوب به پنج ناحیه بزرگ تقسیم می‌شوند، سرزمین‌های پست در شمال، رشته‌کوه‌های میانه، دامنه‌های کم‌ارتفاع کوه‌های میانه در جنوب غربی، دامنه‌های کوه‌های آلپ، کوه‌های آلپ در باواریا. آلمان به‌طور سنتی پس از جنگ به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌شود. البته پس از برچیده‌شدن دیوار برلین به قسمت شرقی به‌طور رسمی ایالت‌های تازه و به قسمت‌های غربی ایالت‌های قدیمی می‌گویند.

صادرات به آلمان بیشتر از چه کشورهایی است؟

برترین کشورهای صادرکننده به آلمان به ترتیب چین و هلند و فرانسه و آمریکا و ایتالیا است. بر اساس قاره ای هم این کشور اول از همه از قاره اروپا نیازهای خود را تامین می کند و بعد از آن آسیا، آمریکای شمالی و آفریقا و آمریکای جنوبی است که صادرات به این کشور را انجام می دهند.

بیشترین کالاهای صادراتی به آلمان از جهان

در سال 2017، بیش از 1 تریلیون دلار واردات آلمان صورت گرفته که این کشور را به سومین کشور بزرگ واردکننده در جهان تبدیل کرده است. کالاهایی که آلمان برای تامین نیازهای خود وارد می کند در زیر مشخص مشاهده می کنید:

  • ماشین آلات
  • حمل و نقل
  • مواد شیمیایی
  • فلزات
  • مواد معدنی
  • پلاستیک و لاستیک
  • انواع سازه ها
  • مواد غذایی و محصولات گیاهی

قوانین گمرکی در واردات کالا از آلمان

اداره گمرک آلمان (ZOLL)، قوانین بسیار سخت­گیرانه­ ای جهت امور تجاری خود اعمال کرده است. این اداره منطبق با قوانین و آیین‌نامه‌های اتحادیه اروپا مقرراتی وضع کرده و محدودیت‌هایی برای تجارت با کشورهایی که عضو این اتحادیه نیستند، اعمال کرده است. براساس قوانین و مقررات اداره گمرک آلمان تنها تجارت محصولاتی که توجیه اقتصادی داشته باشند مجاز می­ باشند.

کد گمرکی آلمان

کد گمرک یک کد ۱۱ رقمی است که توسط سازمان جهانی گمرک (WCO) به اجرا درمی‌آید. تمامی محصولات صادراتی آلمان نیز دارای کد شناسایی مخصوصی هستند که از اداره گمرک آلمان صادر می‌شوند.کد «EORI» یا  شماره شناسایی عملیاتی در آلمان جایگزین کد گمرکی است. استفاده از این کد بر اساس مقررات اصلاحات به شماره ۳۱۲ که در اول ژوئیه ۲۰۰۹ وضع شد، به منظور شفافیت فعالیت‌های گمرکی در اتحادیه اروپا به صورت اجباری درآمد.

قوانین عوارض گمرکی کالا در کشور آلمان

عوارض گمرکی تنها به کالاهای واسطه تعلق می­ گیرد. این کالاها تولید کشور آلمان نبوده و این کشور نقش واسطه را میان کشورها ایفا می­ کند. کالاهایی که متعلق به یکی از کشورهای عضو است ، به طور کامل معاف از عوارض گمرک است. حد نهایت عوارض گمرکی ( با توجه به اینکه، براساس کدام تعرفه گمرکی مورد محاسبه قرار می گیرد) در کشورهای خارج اتحادیه 150 یورو می­ باشد.

قوانین حقوق گمرکی در کشور آلمان

حقوق گمرکی در کشور آلمان، بر حسب ارزش CIF کالا و درغیر این صورت بر اساس وزن و … تعیین می گردد. مطابق قانون اداره گمرک آلمان که مورد تایید تمامی اعضای اتحادیه اروپا می­ باشد، کشورهای عضو این اتحادیه در ورود کالاهای خود به این کشور از پرداخت حقوق گمرکی معاف می­ گردند. این معافیت شامل امور تجاری بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا می­ باشد و شامل امور تجاری در خارج از کشورهای اتحادیه نمی­ باشد.

روش محاسبه عوارض در قانون و مقررات

  • Ad Valorem tax مالیاتی که مقدار آن بر مبنای ارزش یک معامله یا ملک است.
  • CIF value of the goods ارزش واقعی کالا زمانی که آنها حمل شده اند.

روش پرداخت عوارض گمرک

عوارض به صورت نقدی ( به یورو، چک، پرداخت پول نقد، انتقال بانکی ) قابل پرداخت است؛ افزایش محدودیت زمانی برای پرداخت ممکن است و آن از طریق سیستم collection credit  یا duty credit اعطا می شود.

  • ارزیابی قیمت محصول ارزش کالا

ارزش گمرکی کالا همواره یکی از عوامل تاثیرگذار بر هزینه ­های واردات کالا از آلمان است. با تعیین ارزش گمرکی کالا، روش تراکنش مالی نیز مشخص می­ شود. در ارزش­ گذاری کالاها، تمام جوانب تجاری بررسی می­ شود.

  • ارزیابی تحریم ­ها

آلمان در فرآیند ارزیابی، به کشورها و کالاهایی که مورد تحریم قرار گرفته­ اند توجه دارد.

  • ارزیابی عضویت در اتحادیه اروپا

تمام کشورهای متقاضی واردات از آلمان از نظر عضویت در اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار می­ گیرند. در خصوص عضو نبوده، برخی قوانین باید در امر صادرات به این کشورها رعایت شود.

واردات کالا از آلمان به ایران به چه صورت است؟

آلمان یکی از مهم­ترین کشورهای اروپایی در زمینه تولید و صادرات کالا به سراسر دنیا است. اداره­ ی گمرک ایران در سال 1394، بیش از 600 هزار تن ترخیص کالا از آلمان را گزارش کرده است که خود نشان­ دهنده حجم تقاضای زیاد واردات کالا از آلمان در ایران است. در سال ­های اخیر، خروج آمریکا از برجام سبب کاهش یک سومی واردات کالا به ایران از سمت کشور­های اروپایی از جمله آلمان شده است. همین امر سبب شده تا کشور چین که یکی از موفق ­ترین واردکنندگان کالا از آلمان است، از تحریم­ های علیه ایران چشم پوشی کرده و روابط تجاری خود را با کشورمان ارتقا دهد.

بررسی محصولات وارداتی از آلمان به ایران

کشور آلمان به سبب کیفیت و استاندارد بالای خود در زمینه تولید، به سومین واردکننده بزرگ جهان تبدیل شده است. ایران نیز همواره یکی از متقاضیان واردات انواع کالا از این کشور بوده است. بیشترین سهم واردات کالا از آلمان در ایران به محصولاتی گروه خودرو ، تجهیزات و کالای پزشکی، لوازم خانگی و گل­های تزئینی تعلق می گیرد. برای واردات کالا از آلمان باید مراحل زیر را طی شود :

  • مطالعه مقررات و قوانین گمرکی
  • آشنایی با تعرفه های گمرکی کشورها
  • بررسی بازار فروش در کشور مقصد
  • انتخاب بهترین وسیله حمل و نقل برای واردات
  • انواع روش های ترخیص کالا در گمرک
  • گزینش شرکت معتبر جهت صدور اسناد و ترخیص کالا